Västerås Gästhamn och husbilsparkering

På uppdrag av Västerås Stad driver vi med start 2011 Västerås gästhamn och ställplatser för husbilar. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till Västerås Gästhamn, vi kommer göra allt för att du ska få en trivsam stund hos oss.

Gästhamnen och husbilsparkeringen ligger centralt i östra delen av Lögarängshamnen med cirka 10 minuters promenad till centrum.

Kordinater: N 59° 36.114′, E 16° 32.789′

Gästhamnen har 42 platser och husbilsparkeringen 15. Förtöjning med bojar och cirka 1,80 meters djup. Gästhamnen och husbilsparkeringen är öppen året runt.

Avgift: 200 kronor/dygn utan el och 240 kronor/dygn med el. Betalning sker på hamnkontoret. Biljetten ska fästas väl synligt på båten/husbilen. Kod till serviceanläggningen finns på biljetten som du får vid erlagd betalning. Koden byts en gång/dygn vid lunchtid. Utcheckning senast kl:12:00. Vi har endast drop-in platser på våra ställplatser för husbil. Ingen förbokning.

Översiktskarta ställplatser

Båtplatser bokas via dockspot. https://www.dockspot.com/sv/docks/139-vasteras

Under Västerås Summer Meet 4/7-6/7 pris på båt och ställplatser: 400kr/dygn

Serviceanläggningen innehåller duschar, bastu, samlingsrum med kyl och micro samt tvättstuga.

Västerås city med livsmedelsaffärer, gallerior, restauranger m.m. ligger endast en 10 minuters promenad bort. Förbindelse till centrum finns med buss och ”sommartåg”.

Latrintömning finns på kajen vid mastkranen cirka 400 meter väster om gästhamnen.

Sopbehållare finns mittemot gästhamnens servicebyggnad.