Aggarön

Aggarön, Mälarens pärla. Boka boende i en lantlig miljö. Här kan du koppla av ordentligt i lugnet med vilda djur som springer runt knuten.

Aggarö Gård

Pris 2500kr/natt minimum 2 nätter.

Priset är inklusive moms.

Här på Aggarö gård kan du njuta av stillheten och tystnaden. I det stora köket rår du om dig själv, är ni en stor familj eller annan konstellation går det utmärkt att hyra hela huset. Tänd grillen och njut av solnedgången. Utsikten över gården, hamnen och Mälaren är magnifik! Självklart ingår transport till och från ön i priset! Vill du inte ta med dig egna sängkläder etc. så finns allt sådant på plats mot en extra avgift. Likaså frukostpaket, grillpaket m.m. Du väljer själv, antingen kan du ta hand om dig själv helt på egen hand eller så låter du oss sköta runt-omkring-sakerna och du kan fullt ut njuta av lugnet, kanske genom att ta en promenad genom den härliga äppelträdgården bakom Aggarö gård.

aggarogarsstaende

Aggarö hamn

Pris 2000 kr/natt minimum 2 nätter

Priset är inklusive moms.

Det gamla fiskeläget i Aggarö hamn är öns paradis! Här kan du hyra en stor två-vånings stuga för hela familjen och du får även plats med grannfamiljen om det önskas! Från köket och sovrummet ovanför har du utsikt över bryggan och Aggarösundet. Stugan, eller man kan nog säga huset, har en hög standard där vi försökt hålla ett något modernare snitt än i övriga stugor. Bryggan är öppen för allmänheten och här kan dina vänner med lätthet förtöja sin rejäla segel- eller motorbåt. Utomhus står grillen redo för din nyfångade fisk, för visst lånar du väl roddbåten och ger dig ut på en fisketur i gryningen. Om inte kan du ju beställa vårt grillpaket så har du en färdig middag att lägga på grillen… Och visste ni förresten att man redan på 1600-talet kunde besöka Aggarö hamn och dess krog för att proviantera och övernatta inför vidare färd över Mälaren…   Antal bäddar: 7 st  

aggarohamn

Juthällen -Röda Logen

Pris: 1800 kr/natt minimum 2 nätter.

Priset är inklusive moms.

Vid Juthällen ligger denna charmiga loge. En äkta falu-röd stuga med vita knutar intill Mälaren. Här finns gott om plats för den stora familjen med inhägnad altan. Från altanen har man en fantastisk utsikt över Mälaren och ett halvt stenkast bort finns möjlighet till bad för barnen. Solen lyser från tidig förmiddag till sen kväll med en under bar solnedgång som avslutning. På kvällen när mörkret lagt sig över Aggarön kan du sitta på altanen och kika in mot Västerås och de fyrljus som vägleder fartygen genom den trånga skärgården… Har du tur kan du se en havsörn glida förbi på nära håll… När du sitter där på altanen och kikar ut över Mälaren kan du ägna en tanke åt alla de fartyg som fått problem just vid Aggarön. Här är några av dem:

28 mars 1968 gick lastfartyget Kerstin Matthiesen från Hamburg på grund vid

lilla Aggaröns fyr. Fartyget sprang läck men kunde ändå för egen maskin ta sig

till Köpings hamn.

13 augusti 1972 satte sig lastfartyget Alandsee på grund i Aggarösundet. Fartyget var lastat med koks och hade sju mans besättning och en passagerare. Ingen lots fanns med då Alandsee rände upp på ett stenparti på endast två meters djup.

22 april 1976 var det styckegodslastade Decimals tur att sätta sig fast. Fartyget var på väg upp mot Aggarön men gick på grund 15 meter från land. Den här gången räckte Bröt-Anunds kapacitet till.

  Antal bäddar: 6 st

rodalogen

Juthällen- Vita torpet

Pris: 1200 kr/natt minimum 2 nätter.

Priset är inklusive moms.

Juthällen (vita torpet) är nog Aggaröns mest charmiga hus. Den vita putsade fasaden har varit med om ett och annat under åren. Stugan består av två rum och toalett samt ett hittills oinrett loft. Mälaren är ett halvt stenkast bort med underbar utsikt in mot Västerås. Här lyser solen från tidig förmiddag till sen kväll med en underbar solnedgång över Västerås. Farleden utanför är vältrafikerad och lastfartygen kommer nästan inpå knuten innan de girar babord ut genom Aggarösundet.   Antal bäddar 2 + 2

vitatorpet

Juthällen – Jaktstugan

Pris: 1000 kr/natt minimum 2 nätter.

Priset är inklusive moms.

Denna lilla mysiga stuga ligger belägen vid Juthällen. Med sluttande sjötomt och brygga är detta ett paradis för den som vill komma ut i naturen. Kvällssolen och utsikten över Mälaren med Västerås i fjärran är magisk. Stugan är utrustad med ett mindre kök för grundläggande matlagning. Två mindre sängar samt en bäddsoffa för två. Vatten går man ut och hämtar runt knuten. Mulltoa likaså runt hörnet. En avkopplande vistelse för dig som vill komma bort från stadens stress!   Antal bäddar: 2 + 2  

jaktstugan