Kontakta oss

Kontaktinformation

Ta gärna kontakt med oss

Historia

SjöEvent i Västerås AB bildades under senhösten 2009. Vi har vårt säte i Västerås. I företaget finns mångårig erfarenhet inom båtbranchen, säkerhetsbranschen, idrottsrörelser, kommun, livsmedel m.m. Vi som arbetar ombord på båten har alla en bakgrund inom Sjöräddningssällskapet samt innehar alla nödvändiga utbildningar för att få framföra båten i farter över 50 knop. SjöEvent bedriver, förutom ribcharter, även utbildningar inom sjösäkerhet, samt utgör en resurs åt Sjöassistans.

suzzi

Säkerhet

För oss på SjöEvent är säkerheten viktig och kommer alltid i första hand. Något som vi har gjort bra sedan starten 2009.

Innan avfärd utrustas samtliga deltagare med flytoverall och flytväst, alternativt bara flytväst beroende på vädret. Utöver detta får varje deltagare ett par skidglasögon för att skydda ögonen mot fartvinden.

Väl ombord får samtliga passagerare en säkerhetsgenomgång av våra båtförare där vi går igenom vad som gäller under färden. Säkerhetsgenomgången täcket olika aspekter som hur vi kommunicerar ombord, hur båten beter sig, hur vi skall sitta/stå, vad som förväntas av färden gällande väder och vind och instruktioner om hur man beter sig om det mot förmodan skulle inträffa något.

På våra RIB-båtar finns alltid 2 personal ombord. Samtliga i personalen som jobbar på båten har minst Fartygbefäl kl VIII, Maskinbefäl kl VIII och kurs i ”Handhavande av snabba fartyg” allt enligt Transportstyrelsens föreskrifter.

Båtarna är utrustade med det senaste inom navigationshjälpmedel, allt för din säkerhet. Dessutom finns brandsläckare, pyroteknik, VHF, förbandslåda, och livboj mm.

Vi på Sjöevent

 • Janet Dahlström
  Janet Dahlström

  Med min långa erfarenhet från navigationsutbildningar blir jag gärna din personliga rådgivare när det gäller utbildningar på sjön. Håll rätt kurs genom att gå någon av våra utbildningar. Jag vill bidra till att du får en säkrare båtfärd. Tillsammans med mina kollegor kommer jag att planera och genomföra olika event  på och runt Mälaren. Boka ett event eller en utbildning hos mig! Jag hoppas att vi ses antingen i kurslokalen eller på någon av våra spännande event. Välkommen till oss! Hälsningar Janet

 • Christer Brostedt
  Christer Brostedt

  Delägare tillsammans med min fru Susanne. Vi startade Sjöevent 2009. Jag har en bakgrund som ICA handlare på Viksäng tillsammans med min familj. Har varit aktiv sjöräddare inom Sjöräddningssällskapet i 6 år. Jag har avlagt examen för Fartygsbefäl klass VIII samt utbildningsbevis för HSF-Handhavande Snabba fartyg, allt för din säkerhet ute på sjön. Jag vill göra din resa med oss till ett minne för livet! Vi ses! Christer

 • Susanne Brostedt
  Susanne Brostedt

  Delägare. Jag har en bakgrund inom ICA och driver idag ICA Supermarket Viksäng tillsammans med min man Christer. Jag kommer inte att vara den som kör båten utan jag sköter allt administrativt inom bolaget. Jag kommer naturligtvis ta hand om dig och våra övriga gäster när ni kommer till kaj.
  Jag tycker mycket om matlagning och kan ordna maten till er om ni önskar äta lite ute på någon av alla vackra öar i Mälaren.
  Varmt välkomna till oss och hoppas att vi får en trevlig och spännande upplevelse tillsammans. Hälsningar, Susanne