Våra tjänster

SjöEvent utför en rad serviceuppdrag på Mälaren. Det kan handla om allt från rena person- eller godstransporter åt företag eller privatpersoner till att agera arbetsplattform på olika typer av vattenarbeten eller hjälpa till med bärgning och bogsering av båtar, pråmar och dylikt.

Godstransport/Sjöarbeten

SjöEvent utför godsransporter på Mälaren med taxi- och arbetsbåten Matilda
Med Matilda kan vi köra ut gods i form av t.ex. maskiner, minigrävare, fyrhjuling, personbilar m.m. Vi kan även köra byggmaterial, timmer, bryggor, pontoner mm. Tveka inte att höra av er! Vi löser de flesta uppgifter, antingen själva eller med hjälp av samarbetspartners.

Välkommen med din förfrågan!

Priser enligt nedan, inklusive moms för privatpersoner och exkl. moms för företag!

Godstransport:
Grundavgift: 1500 kr/timme. 2000 kr/timme efter kl 18 på vardagar samt helger. Räknas per påbörjad halvtimme.

Vid långa/tidskrävande transporter/arbeten = Begär offert!

sjosjo

Sjömärket

Från 995:-

Sjömärket är perfekt om du ska ut med familj eller kompisar på båt, och känner att du vill ha koll på läget. Kanske är du ibland ute på sjön med någon som verkar kunna allt? Kunskap gör dig mer delaktig och resan blir roligare!
Sjömärket är en teoretisk kurs där vi går igenom de mest väsentliga grunderna i båtlivet och hjälper dig att känna dig bekväm ombord. Vi berättar om navigering, tittar på sjökort och GPS tillsammans samt går igenom lite om säkerhet ombord – allt på ett lustfyllt och lättbegripligt sätt. Du lär dig ett par bra knopar, hur man lägger till och kastar en tamp med mera. Du blir en ”bra gast” att ha med ombord. Du kommer garanterat vilja åka ut igen och blir nog inbjuden till fler utfärder.
Kursen har gott om praktiska inslag med olika båttillbehör men vi kör inte ut med båt.

Vill du öva dig på båtkörning, lära dig lägga till praktiskt och hantera båt tryggt, så rekommenderar vi kursen ”Manövrera lägga till”.

(Bokningen öppnas i nytt fönster, Sjösportskolan)

home_marina_services4

VHF – Kommunikation till sjöss

Från 2290:-

Förarintyget låter dig ta rodret ombord! Kursen ger dig grundläggande kunskap i navigation, sjövett och säkerhet. Sjöklars intensivkurs består av två dagar.Som tillval kan du boka spännande båtpraktik.

Lär dig grunderna för båtlivet under två fantastiska dagar. Båtpraktik med förtöjnings- och navigationsövningar går lätt att köpa till. I effektivt och högt tempo går vi igenom navigation, väjningsregler och säkerhet på sjön. Under båtpraktiken får du möjlighet att pröva dina nya kunskaper i verkliga situationer och mycket av det du lärt dig kommer att falla på plats. Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Kursen avslutas med en skrivning för NFB:s Förarintyg. Förhoppningsvis går du från skrivningstillfället med stolta steg och ditt nya intyg i handen. Sjöklar har som första skola i Sverige blivit ackrediterad för att utfärda ICC. Vi erbjuder alla som har gått en förarintygskurs samt båtpraktik hos oss att köpa till en ICC. ICC är ett internationellt ”Förarintyg” som kan vara användbart om du vill hyra båt utomlands. Läs mer om ICC här.

(Bokningen öppnas i nytt fönster, Sjösportskolan)

home_marina_services4
sjoport