Yrkeskurser

Vi erbjuder kurser inom navigation för dig som vill ta dig säkert fram på sjön eller längs med Sveriges kust. Vi fokuserar på säkerhet och praktiskt genomförande!

Fartygsbefäl klass VIII – För dig som vill jobba på sjön

Från 10 495:-

Fartygsbefälsexamen klass VIII behövs för att få köra ett mindre fartyg i yrket. Även framförande av liten båt är yrkesmässig om man får ersättning för båtresan eller arrangemanget.

Examen Fartygsbefäl klass 8 gäller för båtar med dräktighet under 20 ton och max tolv passagerare i inre fart (vissa undantag finns).

Ring oss gärna om du är osäker på vilken utbildning just du behöver eller om datumen inte passar så kanske vi kan ordna ytterligare kurstillfälle för dig.

fb8

Handhavande snabba fartyg – fyra dagars intensivkurs

Från 13 600:-

Är du sugen på att kunna försörja dig på att köra båt i höga hastigheter? På den här kursen skaffar du dig en yrkesutbildning i rekordfart. Detta kan också vara första steget till att bli RIB-master.

Vill du köra snabb båt professionellt? Detta är kursen för dig som vill kunna försörja dig på att köra fortare än 35 knop, till exempel RIB. För att få göra det krävs ett särskilt utbildningscertifikat: Handhavande snabba fartyg.

På denna intensivkurs ingår Transportstyrelsens alla föreskrivna moment. Kursen består till större del av praktiska övningar ute till havs och kursen kan kombineras med den internationella RIB-Masterutbildningen. För att gå kursen behöver du ha båtvana och Fartygsbefäl klass VIII samt ett godkänt läkarintyg för sjöfolk.

Ny lag : För att  få lov att köra båt över 35 knop yrkesmässigt krävs ett certifikat som du måste begära ut hos Transportstyrelsen, se detaljer nedan på Pris eller Certifikat.

hsf

Maskinbefäl klass VIII – För den motorintresserade

Från 4950:-

I kursen Maskinbefäl klass VIII lär du dig allt du behöver kunna om båtmotorer. Du kommer själv att kunna avhjälpa de allra flesta problem du stöter på ombord. Detta är en mycket praktisk utbildning även om den är teoretisk.

Maskinbefäl klass VIII är en teoretisk utbildning om båtmotorers konstruktion och skötsel, grundläggande ellära och kringsystem. Den är obligatorisk för alla som vill köra båt med motor över 405kW (550 Hk) inom yrkeslivet. Sjösportskolan erbjuder en intensiv fyradagarskurs som avslutas med examen sista dagen. För att klara kursen krävs även vissa självstudier.
Passar inte kursdatumen nedan kontakta oss om det finns ytterligare kurstillfällen.

mb8
sjoport